Het energielabel en nu?

Alles over het energielabel en heeft u die van u al bekeken? Bekijk hem hier.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die u zelf kiest. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig.

  • Wat zijn de voordelen? Het energielabel kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs.
  • Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
  • U leest in het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken.

Ik heb al een energielabel, wat moet ik doen?

Is uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.

Mijn huis is extreem goed geïsoleerd, wat moet ik doen?

Ook dan moet u gewoon een energielabel aanvragen. Na stap 2 van de aanvraag kunt u extra vragen beantwoorden over de uitzonderlijke energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen. Bijvoorbeeld of u drievoudig glas heeft, meer dan 10 centimeter isolatie of een speciaal ventilatiesysteem.

Wat is een voorlopig energielabel?

Elk huis dat nog geen energielabel heeft, krijgt in januari en februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd. Het voorlopig energielabel is een inschatting op basis van de gegevens in het kadaster. Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren, moet u via de website van de rijksoverheid een definitief energielabel aanvragen .

Chek hier uw voorlopige energielabel!

Uw voorlopige energielabel zal medio januari/februari 2015 op de deurmat vallen maar bent u benieuwd welk label u kan verwachten. Klik op onderstaande link om uw eigen label te bekijken. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Wij staan u graag te woord op 0341-456424.

http://www.energielabelatlas.nl/

Laatste nieuws

Recent bekeken