Onderhandelingen en verkopen


 

Hebt u uw ideale woning gevonden? En wilt u overgaan tot het uitbrengen van een bod? Uw makelaar, Bos & Wietse Makelaardij, zal namens u de onderhandelingen voeren. Dankzij jarenlange ervaring kunt u rekenen op een professioneel onderhandelingstraject, waarbij we  het onderste voor u uit de kan halen. Natuurlijk zult u zeggen: dat doet de makelaar van de verkopers ook. Dat klopt, het gaat tenslotte om grote bedragen.

In uw gedachten woont u al in uw nieuwe huis, u raakt er emotioneel te direct bij betrokken. Dan is het lastig om het hoofd koel te houden. Daarnaast kost het flink wat tijd, een huis wordt zelden na één of twee (telefoon)gesprekken gekocht. Onderhandelen met tijd, aandacht en zonder emotie maakt dat de onderhandelingen op gelijkwaardig niveau plaatsvinden. Dankzij Bos & Wietse Makelaardij.

Daarnaast gaat het bij de onderhandelingen écht niet alleen om de prijs. Uw makelaar zal ook uw belangen behartigen op zaken waar u zelf niet eens aan had gedacht. Denk aan ontbindende voorwaarden, de termijn waarop overdracht plaatsvindt, zekerheidsstellingen (zoals bijvoorbeeld een bankgarantie) of borging van de feitelijke staat van het pand bij overdracht. Uiteraard is prijs van het object belangrijk! Toch spelen bovengenoemde factoren soms ineens een hoofdrol bij het sluiten van de deal. Bos & Wietse Makelaardij realiseert zich dat terdege, waardoor we uw belangen op alle vlak goed bewaken.
 
Sommige mensen besluiten om zelf hun huis te kopen. Geen dagelijks werk…Wat doet u als er (bijna) overeenstemming is? Of wat als u een bod doet wat de tegenpartij zegt te accepteren? Wat zijn uw juridische verplichtingen? Wanneer bent u verplicht om de koop ook echt te gaan realiseren? Mag de verkoper nu wel of niet in onderhandeling gaan met een tweede partij? Of wordt u dan tegen elkaar uitgespeeld? En: wanneer bent u überhaupt in onderhandeling? En: als u de vraagprijs biedt, moet de verkopende partij het object dan ook voor deze vraagprijs verkopen? Of wat als u vervolgens te horen krijgt dat iemand anders meer biedt dan de vraagprijs? Wat als u wordt verteld dat de verkopende partij drie kopers op één dag krijgt, die allemaal een ander bod uitbrengen? Mag u als koper, als u een bod hebt gedaan en dat is geaccepteerd, hier de volgende dag nog van af zien? Hoe ver gaat uw onderzoeksplicht bij bezichtigingen? En waaruit bestaat - en hoever gaat - de meldingsplicht van de verkopende partij? Mag u als kopende partij een schroevendraaier in een kozijn steken om de staat van onderhoud te controleren? Drie dagen wettelijke bedenktijd na het tekenen van de koopakte, wat houdt dit nou precies in?
 
Als u op al deze vragen een antwoord hebt, dan kunt u de onderhandelingen met gemak zelf doen. Is dit niet het geval? Dan zijn de bovenstaande aspecten de enige en juiste reden waarom u zich beter kunt laten vertegenwoordigen door uw makelaar van Bos & Wietse Makelaardij. Deze is op de hoogte van de meest actuele wetgeving, op hoofdlijnen geschoold in bouwkundige zaken en dagelijks actief in de woningmarkt in Harderwijk en Ermelo.