Privacy Policy

Bos & Wietse Makelaardij hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.
Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Bos & Wietse Makelaardij houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevens- bescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:
  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.
Als Bos & Wietse Makelaardij zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.
 
Welke gegevens worden door Bos & Wietse Makelaardij vastgelegd?
U verkoopt of verhuurt
Wanneer u Bos & Wietse Makelaardij inschakelt bij de verkoop of verhuur van uw woning, dan leggen wij de volgende gegevens vast:
  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • de reden van verkoop of verhuur, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
  • de datum van aanmelding van de woning en de periode dat de woning te koop of te huur staat of heeft gestaan
  • de omschrijving en kenmerken van de woning zoals de vraagprijs of huurprijs, het bouwjaar, de oppervlaktes en indeling, kadastrale gegevens en de WOZ-waarde
  • foto’s en video’s van de woning
  • de reden van een eventuele intrekking van de bemiddelingsopdracht
  • wanneer de woning is verkocht of verhuurd: de transactiegegevens zoals de verkoop- of verhuurprijs en de transactiedatum
  • overige informatie die u aan Bos & Wietse Makelaardij verstrekt
U bent op zoek naar een andere woning
Wanneer u Bos & Wietse Makelaardij inschakelt bij de aankoop of huur, dan legt Bos & Wietse Makelaardij de volgende gegevens vast:
  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • het zoekprofiel waarin uw woonwensen zijn opgenomen
  • gegevens over uw huidige woning zoals de koop- of huurprijs
  • de reden van koop of huur, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
  • uw leeftijdscategorie en gezinssamenstelling
  • wanneer u een woning heeft gekocht of verhuurd: de transactiegegevens zoals de koop- of huurprijs en de transactiedatum
  • overige informatie die u aan Van Goede Huizen Vastgoed verstrekt
U koopt of huurt een woning van iemand die gebruik maakt van Bos & Wietse Makelaardij
Wanneer u heeft gekocht of gehuurd en de verkoper of verhuurder heeft zich laten bijstaan door Bos & Wietse Makelaardij, dan kan Bos & Wietse Makelaardij de volgende gegevens vastleggen:
  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • gegevens over het geen u heeft gekocht of gehuurd zoals het adres, kenmerken van de woning, de koop- of huurprijs en de transactiedatum
  • de reden van koop of huur
  • uw leeftijdscategorie en gezinssamenstelling
  • gegevens over uw oude woning zoals de koop- of huurprijs
  • overige informatie die u aan Bos & Wietse Makelaardij verstrekt
Waar gebruikt Bos & Wietse Makelaardij deze gegevens voor?
U verkoopt of verhuurt of u bent op zoek naar iets anders
Bos & Wietse Makelaardij gebruikt uw gegevens om de bemiddelingsopdracht die u hem heeft verleend uit te voeren. Uw gegevens kunnen ook worden gebruikt:
  • om uw woning bij het publiek onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld op Funda, op de website van het makelaarskantoor of in verkoopbrochures
  • om taxaties en andere waardebepalingen uit voeren (uw woning wordt alleen als referentiepand gebruikt)
  • voor het uitvoeren van analyses en rapportages zodat Bos & Wietse Makelaardij zijn dienstverlening kan verbeteren
  • voor het toezenden van informatie over producten en diensten van uw makelaar; als u zich hiervoor wilt afmelden dan kunt u hiervoor contact opnemen met uw makelaarskantoor.
U koopt of huurt van iemand die gebruik maakt van Bos & Wietse Makelaardij
De makelaar van Bos & Wietse Makelaardij van de verkoper of verhuurder gebruikt uw gegevens om contact met u te onderhouden, bijvoorbeeld om u de koopovereenkomst toe te sturen. Uw gegevens kunnen ook worden gebruikt:
  • voor adviesdoeleinden, wanneer u daarom heeft verzocht
  • voor het uitvoeren van analyses en rapportages zodat Bos & Wietse Makelaardij zijn dienstverlening kan verbeteren
Binnen de EU
Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn
Bos & Wietse Makelaardij bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging
Bos & Wietse Makelaardij zal er voor zorgen dat uw gegevens adequaat worden beveiligd zodat uw gegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik, ongeautoriseerde toegang, wijziging en onrechtmatige vernietiging. Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;
Alle personen die namens Bos & Wietse Makelaardij van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.
Rechten omtrent uw gegevens
U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.
Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Vragen / klachten
Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.
Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens
Bos & Wietse Makelaardij
0341 – 45 64 24, info@bwmakelaardij.nl